Om motivation, disciplin, vanor och dopaminkickar

Mental träning, Avsnitt 101, ,

Sommaren och ledigheten är förmodligen “long gone” för dig vid det här laget. Och kanske är du tillbaka till träningsrutiner och allt är frid och fröjd. Men om du likt många av oss känner att det tar emot, att motivationen sviker så är detta ett avsnitt för dig.

Perioden efter ett uppehåll kan vara tuff av många anledningar och det är dessutom inte heller ovanligt att just den perioden leder till att man slutar helt.

Så i dagens avsnitt diskuterar vi hur det är att komma tillbaka till rutiner efter ett upphåll och hur du ska tänka kring motivation, den jävla grejen som många sätter på en piedestal, som många försöker hitta innan de ens börjar, men som sällan finns där.

Vi pratar också om vanor och tillfällen när du behöver ta till med disciplin.

--

Tidsstämplar

0:00 Intro och snack om vad vi gjort under sommaren.

4:11 Hur du ska göra för att komma tillbaka till träningen efter ett sommaruppehåll kommer bero på hur semestern sett ut när det kommer till träning.

8:19 Snack om disciplin, motivation och vanor, varför du behöver alla tre bitarna, men varför vanor ändå är grunden som kommer ta dig längst.

15:27 När vanor leder till bekvämlighetszoner och du riskerar att stagnera på vägen mot ditt mål. Då är det viktigt att förstå när det är dags att ta till med disciplinkortet.

20:49 Varför du inte ska förvänta dig att ha en hög motivation i början av en resa mot ett visst mål och varför det troligtvis är dumt att försöka hitta motivation innan du kommit igång. Motivation kommer oftast när du fått lite resultat och den är viktigt för att känna glädje i processen.

22:47 Om inre och yttre motivation, hur du hittar ditt “varför” och navigerar dig i en värld med överflöd av dopaminkickar.

40:48 Sammanfattning och outro.