Vägen till din bästa kondition – med Dan Langelotz

Träning, Avsnitt 77, ,

Vad klassas som konditionsträning? Hur snabbt behöver jag springa? Hur börjar man med konditionsträning?

Dagens avsnitt gästas av Dan Langelotz och vi pratar om allt du behöver veta för att börja med (och få ut det mesta av) konditionsträning, vare sig du vill satsa kondisen primärt eller ha det som komplement till annan träning.

Vi pratar om olika tester du kan göra för att ta reda på din nivå av kondition och hur du på ett effektivt sätt kan kombinera kondition och styrketräning så att du tar dig framåt i båda grenarna, dvs så att de olika träningsformerna inte krockar och påverkar varandra negativt.

Under vårt 1,5 timmes surr hinner vi även med diskussioner om kost för att kunna prestera på topp inom konditionsidrotter, samt om "dos och donts" när det kommer till konditionsträning och fettförbränning.

Dan Langelotz är en gäst vi länge velat bjuda in och nu blev det äntligen av! Han är tidigare landslagsmedlem i karate och ingen mindre än vår karatetränare när vi va karate kids!

Dan arbetar idag som PT och brinner framförallt för uthållighetsidrotter. Följ & kontakta Dan på Instagram på @fightforendurance

Länk till GIH Ekblom Bak-testet som nämndes i podden: https://www.gih.se/ekblombaktest